Sebességellenőrzést végeztek május 17-én, szerdán a Washington megyei rendőrök Oregon államában (USA), melynek során egy nagy fogás is a horgukra akadt. Egy 2016-os évjáratú BMW M3-at a megengedettnél jóval gyorsabb, 283 km/órás sebességgel mértek be – derült ki az illetékes hatóságok közleményéből.

Erősítést kértek ezután az egyenruhások, majd kilométerekkel később bekerítették a bajor sportkocsit, így annak 19 éves sofőrje nem tudott elszökni az igazságszolgáltatás elől. Felelőtlen vezetésért letartóztatták, és a megyei börtönbe zárták Milo Schneidert.

Letartóztatása során ráadásul elismerte, hogy egyszer rápillantott a sebességmérőjére, ami ennél többet, közel 295 km/órát is mutatott.

Beismerő vallomásából arra lehet következtetni, hogy az F80-as generációjú M3-as 3,0 literes, ikerturbós sorhatos motorját megpiszkálták, a legtöbb példány végsebességét ugyanis elektronikusan szabályozzák 250 km/órára, de a sportosabb M-csomag is csak 280 km/órás tempót tesz lehetővé.

Bár kétségkívül balesetveszélyes ekkora sebességgel repeszteni, még az I-5-ös autópályán is, valószínűleg nem fogják elkobozni a tizenéves fiú autóját, mivel az oregoni törvények szerint arra csak súlyos és sorozatos szabálysértések, például ittas vezetés vagy halálos baleset okozása esetén kerülhet sor.