Trevor Jacob YouTube-videós beismerte, hogy 2021 novemberében szándékosan idézett elő egy repülőgép-szerencsétlenséget. Akkor azt állította, hogy a kaliforniai Lompoc repteréről elindulva már 35 perc után mechanikai hibát észlelt, ezért kiugrott a gépből.

Több gyanús körülmény is felmerült azonban, miután a látványos, de veszélyes, és legalább annyira felesleges mutatványát több GoPro kamerával rögzítette, és már a videó legelején ejtőernyőt viselt, amivel aztán kiugrott.

A repülőgép egy erdőben ért földet, a napokban pedig az ügyészség számára is nyilvánvalóvá vált, hogy Jacob azért okozta a balesetet, hogy nagyobb nézettséget generáljon a csatornáján – való igaz, sikerrel járt, hiszen a felvételt 4 millióan látták. Mindemellett a hatóságok munkáját is hátráltatta, ugyanis megsemmisítette a repülőgépből maradt, ennélfogva bizonyítékként szolgáló roncsokat.

Múlt hét keddi tárgyalásán a 29 esztendős férfi beismerte a bűnösséget, így akár 20 év szabadságvesztésre is ítélhetik – írja a BBC. A pilótaengedélyét már tavaly bevonták, a portál megkeresésére pedig nem reagált Jacob ügyvédje.

Az elmúlt években sajnálatos módon nem először fordult elő, hogy valaki a nagyobb nézettség reményében értelmetlen pusztításra vállalkozott. Egy orosz influenszer pár hónapja egy közel 90 millió forintot érő Lamborghinit semmisített meg hasonló indíttatásból, míg egy dél-kaliforniai házaspár olyan szinten sportot űzött a műfajból, hogy a szándékosan okozott balesetek után még a biztosítási kárigényt is benyújtották.