Pár napja két olyan esemény is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket – írta az MKIF Zrt. a Facebookon, vagyis olyan jelenetekről van szó, ami még a sokat látott közutasoknál is kiverte a biztosítékot.

Egy konténeres autó vontatmánya menet közben leesett a külső sávban, végül a belső sávban állt meg. Szerencsére nem talált el senkit. Az eset után a teherautó sofőrje félrehúzódott a padkára, majd pár perccel később beállt a belső sávba, és megpróbálta felvenni rakományát.

Mivel nem sikerült, a sofőr újból kiállt a padkára, lepakolt, és ismét bement a másik rakományért, amit ezúttal sikeresen összeszedett.

Ehhez képest szinte semmiség, hogy a tiszapüspöki felhajtón egy traktor hajtott fel az autóútra egy kisteherautó kíséretében, majd 12 kilométer megtétele után, a besenyszögi kihajtón hagyta el a pályát.

„Ha segít bárkinek, hogy ne hajtson fel a pályára mezőgazdasági géppel, akkor szívesen küldünk KRESZ-könyvet ajándékba” – üzenték a közutasok. A rendőrséget mindkét esetben azonnal értesítették, intézkedtek a szabálytalankodó sofőrökkel szemben.