Őrült sofőrökkel a világ számos pontján találkozhatunk, ez alól nem képez kivételt az Egyesült Államok sem, amit egy, a közelmúltban készült felvétel is alátámaszt. Nem tudni, pontosan mikor, de New Yorkban, azon belül a manhattani városrész egyik legismertebb utcájában, az Ötödik sugárúton (5th Avenue) vették videóra, ahogy

az utca közepén, fényes nappal rajzol fánkokat egy vakmerő sofőr egy Ferrari 488 Pistával.

A félmillió dollár (185 millió forint) értékű középmotoros szupersportautóval végrehajtott mutatvány vitathatatlanul veszélyes volt. Mivel láthatóan sok gyalogos közlekedett a járdán, az is benne volt a pakliban, ha rosszul sül el a manőver, hogy az illető elveszíti az uralmát a Ferrari felett, és a járókelők közé csapódik.

A videó végén az látszik, hogy a 488 Pista sofőrje egy Lamborghini Gallardo Spyder és egy új BMW M3 társaságában folytatta az útját, amiből a felvételt kiszúró Carscoops arra következtetett, hogy egy egzotikus autós körút vagy rali részeként érinthették az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városát.

Ha ez így is van, még ez sem jogosítaná fel a résztvevőket és általánosságban véve a tehetősebbeket arra, hogy mindent megengedjenek maguknak az utakon, rosszabb esetben kicsit sem mérlegelve, hogy azzal milyen veszélyt jelentenek önmagukra vagy másokra nézve.

Fényes nappal, a nyílt utcán vagánykodott a Ferrarival, kopott a gumi rendesen 1

A 488 Pistát 2018-ban leplezték le, és olyannyira pozitív fogadtatásban részesült, hogy 2019-ben az ismert autós műsorvezető, Jeremy Clarkson az Év Szuperautójának kiáltotta ki. (Fotó: Ferrari S.p.A. Media)

2015-től 2019-ig gyártotta a Ferrari a 488-as modellt, amit később az F8 váltott a palettán. A Pista, vagyis a típus versenypályára optimalizált változata a 2018-as Genfi Autószalonon debütált, melynek tervezése során a GTE és a Challenge versenymodellek fő stílusjegyeit gyúrták össze. 3,9 literes V8-as motorja 720 lóerőt ad le 8000-as fordulatszámon, legnagyobb, 770 Nm-es nyomatékát pedig 3000-esen.

Hétsebességes, dupla kuplungos, automata váltója bődületes gyorsasággal képes váltani a fokozatok között, de az is mindössze 2,85 másodpercet vesz igénybe, mire a 488 Pista álló helyzetből eléri a 100 km/órás sebességet. 7,6 másodperc alatt 200-ra gyorsul, és ha úgy van, 340 km/óráig meg sem áll.