A hétvégi, 2023-as AMTS több mint ezer egyedi járművet vonultat fel. A show egyik ékköve vitathatatlanul egy különleges koncepció, a Kangaroo Hyper SUV lesz. A minden elemében egyedi jármű a világhírű olasz tervező, Giorgetto Giugiaro, valamint fia, Fabrizio Giugiaro munkájának gyümölcse.

Az alkotók célja a hedonista elektromos autózás jövőjének megvalósítása volt egyetlen járműben, ami minden területen megállja a helyét, legyen szó aszfaltról, homokról, hóról, vagy akár versenypályáról.

Itt a hétvégi AMTS egyik nagyágyúja 1

A futurisztikus tanulmány egyedi alvázra épült, a ménest pedig két, egyenként 200 kW-os (272 LE), összesen 680 Nm nyomatékot produkáló elektromotor biztosítja, természetesen mind a négy kereket hajtva. A 90 KWh-s akkumulátorpakknak köszönhetőn egy töltéssel akár 450 km-t is megtehet az autó, és nem marad szégyenben akkor sem, ha gyorsulnia kell: a 100 km/órás sprintet mindössze 3,3 másodperc alatt teljesíti.

AMTS 2023

Az AMTS idén március 17-19. között tér vissza a teljesen felújított Hungexpo falai közé. A több mint 100 ezer négyzetmétert elfoglaló autómustrára – a tuningautóktól kezdve a veteránokon és hot-rodokon át az autóimportőrökig – az autós szcéna minden szegmense nagy erőkkel készül, a kiállítást pedig látványos driftverseny, off-road show és rengeteg program kíséri.

A Vezess is ott lesz az AMTS-en, az E pavilonban találkozhatsz velünk.

A futómű sem hétköznapi: mivel úgy tervezték, hogy bármilyen úton jól teljesítsen, az autó magassága rendkívül széles skálán, 1290 és 1410 mm között állítható. Verseny üzemmódban 14 cm a hasmagasság, közúton 19 cm, off-road-beállítás mellett pedig 26 cm, ha pedig ez nem lenne elég, akkor a kerékdőlés is gombnyomásra változtatható.

Itt a hétvégi AMTS egyik nagyágyúja 2

A  formatervet felfelé és oldalra nyíló sirályszárnyas ajtók, karbonszélesítések, valamint jókora fenék teszi még sportautósabbá. A sárvédőket úgy alakították ki, hogy a 23”-os felnik tökéletesen elférjenek alattuk, továbbá egy karbonbetét is végighúzódik az autó oldalán. A hátsó rész, az elülsőhöz hasonlóan, süllyesztett lámpákat kapott, az ékszerként csillogó LED-kristályok pedig egyszerre funkcionálnak irányjelzőként és tolatólámpaként. Az autó – SUV létére – mindössze kétszemélyes, az ülések mögött – ott, ahová első ránézésre minimum egy V10-es motort képzelne az ember – egy ízlésesen rögzített pótkereket, valamint egy poroltó készüléket találunk.

Itt a hétvégi AMTS egyik nagyágyúja 3

Itt a hétvégi AMTS egyik nagyágyúja 4