A digitális képszerkesztés egyik ősi trükkje az átlátszóvá tett fotók egymásra pakolása. A művelet során minden új réteg hozzáad a képhez, és mivel mindegyik fotó áttetsző bizonyos mértékben, az egyező, azonos vonalak erősödnek fel.

Így a kellő mennyiségű fotóval ki lehet kísérletezni egy ország átlagos harminc év körüli férfijának arcát, de a módszer működik autók esetén is. Erre jöttek rá a Hippo Leasing-nél, ahol 250 népszerű autóról készült 750 fotót rétegeztek egymásra. 

A rengeteg kép pedig kirajzolta a legátlagosabb autót, amit csak el tudunk képzelni, ebből született meg a képzeletbeli modell, az Omnia Novus, ami mi más lehetne, mint egy szabadidőautó.

Így nézne ki a világ legnépszerűbb autója 1

A színét sem hasraütésre adták meg, a Google keresések alapján a legnépszerűbb árnyalatot használták, ami esetünkben a piros.

Így nézne ki a világ legnépszerűbb autója 2

A márkajel megalkotása is a már bevállt receptet követte. Összesen 32 autómárka logóját rétegezték egymásra, és a közös területek alapján rajzolták meg a furcsa rovarra emlékeztet formát. 

Így nézne ki a világ legnépszerűbb autója 3

“Az elmúlt évtizedek formatervet érintő változásai alapján arra számítunk, hogy a jövő autói kevésbé lesznek részletesek, eltűnnek az ablakok körüli krómdíszek, és a forma egyre áramvonalasabb lesz. “Még tisztább ívek, és egységesebb megjelenés fogja ezeket jellemezni, teljesen eltűnhet a XX. század közepe óta megszokott “három dobozos” forma, a motorház, utastér, csomagtér egysége.” – áll a Hippo Leasing közleményében.

Így nézne ki a világ legnépszerűbb autója 4

Forrás: Hippo Leasing