Magára hívta a rendőröket egy ittas sofőr: a Michigan állami rendőrség közleménye szerint az a 30 éves férfi azután értesítette a hatóságokat, hogy autójából kifogyott az üzemanyag, és így hölgyutasával az I-94-es autóúton ragadt.

Először az utas hívta a rendőröket segítségért, de hiába számított az egyenruhások gyors közbeavatkozására, végül a sofőrnek kellett kitalálnia valamit.

Azt állította a rendőröknek, hogy egy lila Dodge SRT-ből 150 lövést adtak le az autójára egy AK-47-essel, közismert nevén egy Kalasnyikovval.

Miután a rendőrség a helyszínre érkezett, egyhamar kiderült, hogy hazugsággal csalogatták oda őket, hiszen senki sem sérült meg, ahogyan az autón sem találtak lövésre utaló jeleket, például lyukakat. A rendőrök mindemellett megállapították, hogy a detroiti férfi ittasan ült volán mögé, ráadásul korábban a jogosítványát is bevonták. Ha pedig ez sem lett volna elég, kiderült, hogy szökésben volt, miközben több elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Ittas vezetés miatt letartóztatták a férfit, a vizsgálat során a véralkohol-teszt a megengedett maximumérték kétszeresét mutatta ki. Várhatóan hosszú bűnlajstrom miatt kell majd felelnie.