A Nissan Almera tipikusan olyan autó, amit alig veszünk észre, és még használt autóként is titkos tippnek számít. A 2000-ben debütált második generáció még a japán felhozatalba is beleolvadt, nem volt emlékezetes darab, tipikus benzines motorjai 1,5-1,8 literesek, nagy teljesítményű kivitel ebből nem volt.

Ezért sem ijed meg tőle senki, ha felbukkan a visszapillantó tükörben, pedig azért a korabeli Honda Civicből, Mazda3-ből, Volkswagen Golfból is akadtak 200 lóerő körüli, vagy afelett teljesítő hot hatch kivitelek. 

Ez az eladó darab viszont eltér a gyári specifikációtól, orrában egy SR20VE kódjelű motor dolgozik, Garrett GTX2867-es turbófeltöltővel kiegészítve. A maximális teljesítmény így már 400 lóerő, ami földöntúli tempóval rángatja az 1,2 tonnás gépet. 

Természetesen a fékeket és a futóművet is kicserélték ehhez a teljesítményhez, az egész csomagért pedig 3,6 millió forintnyi zlotyit kér a lengyel eladó.

Olcsó, szürke átlagautó, de a motorháztető alatt komoly meglepetés lapul 1 Olcsó, szürke átlagautó, de a motorháztető alatt komoly meglepetés lapul 2 Olcsó, szürke átlagautó, de a motorháztető alatt komoly meglepetés lapul 3 Olcsó, szürke átlagautó, de a motorháztető alatt komoly meglepetés lapul 4 Olcsó, szürke átlagautó, de a motorháztető alatt komoly meglepetés lapul 5