Néhány hete a Vezessen is beszámoltunk arról, hogy a siető, a busz elé pofátlankodó autósok miatt telepített akadályon közel másfél év alatt 50 autó akadt fenn.

Nem fenékig tejfel az élet az Egyesült Államokban, azon belül pedig Maine államában sem, ahol a Walmart egyik bevásárlóközpontjának parkolójában egy oszlop állítja meg autósok tucatjait. A Redditen már külön galéria található azokról, akik eltalálták az oszlopot – bár a gyűjtemény „csak” húsz fényképből áll, a feltöltő tudomása szerint legalább 45 eset történt.

Az oszlop valamennyi esetben kárt tett az autókban, de nem egyszer fordult elő, hogy a kellemetlen „találkozó” a jármű felborulásával végződött.

A Carscoops a sorozatos incidensek kapcsán megjegyzi, hogy hasonló jelenségek kiváltó oka leginkább a rendszeres szabálytalankodás. Ugyanakkor – ahogyan az a fényképeken is látható – a legtöbb parkolói balesetnek az a közös tulajdonsága, hogy akkor következik be a baj, ha az autósok balra kanyarodva akarnak behajtani az egyik sorba, de szűkebbnek bizonyul a kanyart, mint azt előzetesen hitték.

Azért is furcsák ezek az esetek, mert minden jel arra utal, hogy az oszlop közvetlenül a sofőrök látóterébe esik, ha balra kanyarodnak, mégis legalább három oszlop a korai kanyarodások áldozatául esett. Ez esetben járműtípusok között sem érdemes keresni összefüggéseket: a személyautóktól kezdve a terepjárókon át a teherautókig sok minden kifogott már valamelyik oszlop.