Nem indult jól a hete: szeptember 23-án, hétfő délelőtt fél 11-kor lakossági bejelentés alapján a rendőrök a volánra borulva találták meg az alvó cégvezetőt a saját munkahelye parkolójában.

Miután az ablakon kopogtatva sikerült felébreszteni, az 50 éves Simon Hayes akadozva beszélt, a Tesla Model Y-ból kiszállva bizonytalanul járt, a járőrök pedig egy felbontott, félig elfogyasztott whiskyt, valamint egy érintetlen hatos csomag sört találtak az utastérben. Az alkoholszondás vizsgálat a megengedett 35 mikrogramm/100 milliliteres érték közel háromszorosát mutatta, egyértelmű volt a helyzet.

A férfi bíróság elé került, ahol azonban megúszta a vezetéstől való eltiltást. A fejvadászcéget vezető Haynes méltányosságért folyamodott, ügyvédje előadta, hogy a férfi csúnya váláson van túl, épp az esetet megelőző napon, vasárnap költöztek szét feleségével, akkor zajlott a szó szerinti ágytól-asztaltól való a válás, melyet tizenéves gyermekeik is nagyon rosszul viseltek. Amikor másnap délelőtt a munkahelyén arról kapott üzenetet, hogy 14 éves lánya az előző nap után nem hajlandó iskolába menni, a férfiban eltört valami, elhagyta az irodát, hogy a parkolóban álló autójában italokba fojtsa bánatát.

Bár otthona mindössze pár saroknyira volt, hazamenni nem akart, nem mert, mert tudta, hogy volt feleségét még a házban találná.

A bíróság elfogadta a védekezést, így az eltiltást megúszta Hayes, igaz, így is 680 ezer Ft-nak megfelelő pénzbírságot szabtak ki rá, valamint 10 közlekedési büntetőpontot is kapott.