Ahogyan azt a Vezess is megírta, a hétfői nap folyamán esetleges várakozásokkal, illetve menetidő-növekedéssel kellett kalkulálniuk az autósoknak, mégpedig azért, mert Budapestre hozták az ország karácsonyfáját – hiszen hétvégén már advent.

Olvasónk a III. kerületi Lajos utcában le is fényképezte, ahogy a Heves megyei Apcról megérkezett a fővárosba a méretes, 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű és 6-8 tonnás ezüstfenyő, amit a Kossuth Lajos téren, az Országház épülete előtt állítanak majd fel.

Három sávot is elfoglalt Budapesten, akkora az ország új karácsonyfája 1

Olvasónk beszámolója szerint olyan széles volt a fenyőfa, hogy gyakorlatilag három sávot is elfoglalt.

Három sávot is elfoglalt Budapesten, akkora az ország új karácsonyfája 2

Mozgatásában a katasztrófavédelem, a honvédelem és a rendőrség is közreműködött. Helyenként emiatt korlátozásokra, lezárásokra volt szükség.

Három sávot is elfoglalt Budapesten, akkora az ország új karácsonyfája 3

Apcról hozták Budapestre a 6-8 tonnás ezüstfenyőt, ami idáig egy családi ház udvarát ékesítette.

Három sávot is elfoglalt Budapesten, akkora az ország új karácsonyfája 4

Felállított, feldíszített formájában adventtől egészen Vízkeresztig lesz megtekinthető a Kossuth Lajos téren.

A tetejét egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély és 25 kilogrammos 3D-hatású csillag díszíti – amit meleg fehér, energiatakarékos LED-del világítanak meg –, míg a fa kivilágításáról egy 2500 folyóméternyi, 16 ezer energiatakarékos izzóból álló fényfüzér gondoskodik.

Szállításában – ahogyan az olvasói fotók egy részéből is látszik – a katasztrófavédelem, a honvédelem és a rendőrség segédkezett.

Az M3-ast is elfoglalta a méretes ezüstfenyő

Nem sokkal cikkünk megjelenése után a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) tette közzé Facebook-oldalán, miképpen haladt el a karácsonyfát szállító szerelvény és az azt kísérő, hosszú kocsisor az M3-as autópályán, a társaság forgalomfigyelő kamerái alatt: