Különös „vendég” jelent meg a Lauderdale Nemzetközi Hajókiállításon: a Mizu névre keresztelt jacht hátsó fedélzetén, egy kosárlabdapalánk alatt parkoltak le egy Lamborghini Countach LP5000-rel.

A fehér színű, 1987-es modellhez hasonlóan érdekes a hajó, amin utazik: a Y.co szerint egy 53 méteres példányról van szó, melynek irányítását kilenc fős legénység tudja ellátni. 2004-ben szállította le az Oceanfast, jelenlegi tulajdonosa pedig 2011 óta használja, nevét pedig a víz japán nyelvű megfelelője után kapta. Hat évvel ezelőtt teljesen felújították, a tulajdonosoknak egy privát fedélzetet is kialakítottak. A többi fedélzet is egészen fényűző: 14 férőhelyes jakuzzi, bárok és napozóterek garantálják a jólétet.

Igaz, teljesítményben meg sem közelíteni az olasz sportkupét, hiszen végsebessége 28 csomó, ami 52 km/órával egyenlő, a hatótávja több mint 8300 kilométer.

@superyacht From one luxury toy to another, check out this 1987 Lamborghini Countach with incredibly low mileage sat on a yacht at #flibs2022! The Fort Lauderdale Boat Show is running till 30th October and is the world’s largest in-warer boat show. Do you like what you see? 🔥👀 #flibs #boatshow #lamborghini #yacht ♬ black out days - favsoundds

Ami magát a Lamborghinit illeti, a Countach LP5000 QV-t 1985-ben mutatták be, immár a márka továbbfejlesztett V12-es blokkjával. A hengerenként négy szelepet számlaló hajtáslánc üzemanyagbefecskendezéses változata 420 lóerős teljesítményre képes, de ebből csak 66 darab készült, míg az európai piacra további 544-et gyártottak, de karburátorral és 455 lóerővel.

Azt viszont sokan vitatják (a TikTokon megjelent videó kommentszekciójában is), jó-e a Lamborghininek, hogy a sós vizű kikötőben tölti a napjait.