A 23 éves veresmarti férfit egy közúti ellenőrzés során, nem sokkal éjfél után szondáztatták meg a rendőrök, 0,8 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg nála. Mivel az autójának nem volt érvényes műszaki vizsgája, előállították, és eljárást indítottak ellene. A vezető engedélyét elvették.

A jogosítvány nélkül maradt sofőr nem akart gyalog távozni, beült egy rendőrautóba, és elhajtott vele. A rendőrök csak akkor vették észre, hogy hiányzik egy kocsijuk, amikor éjjel egy másik autós a segélyhívón panaszolta el, hogy egy rendőrautót vezető, de szemmel láthatóan részeg civil állította meg, és a vezetői engedélyét követeli.

Negyven perccel később, a 15 kilométernyire lévő Vesztényben találták meg az álrendőrt, aki egy szórakozóhelyen akarta megünnepelni a kalandját.

Lucian Bode belügyminiszer egy aradi sajtótájékoztatón később azt mondta az esetről: ha nem lenne siralmas, akár nevetni is lehetne rajta. Hozzátette: el nem tudja képzelni, hogyan fajulhatott odáig a helyzet, hogy egy másik autósra volt szükség egy rendőrautó ellopásának felfedezéséhez. A kínos ügy miatt belső vizsgálat indult a nagyszebeni rendőrségen.