Már a 2023-as modellévből származik a Chevrolet Corvette Stingray, mely jelenleg egy telepen várja az amerikai Massachusettsben, hogy jobbra forduljon a sorsa. Eddigi tulajdonosan ugyanis kevesebb mint 400 kilométerrel kínálja eladásra, és bár műszaki hibája nincs, esztétikai annál inkább.

A C8-as generációjú Corvette ugyanis máris belekeveredett egy kisebb balesetbe, aminek következtében megrongálódott az eleje – ugyan a leírás szerint könnyen javítható, nem lesz filléres lesz az első lökhárítók, az első spoiler, az első légbeömlők, a hűtőrács, illetve a csomagtartó fedél cseréje. Kísértetiesen pontosnak tűnő, ám a látható sérülések ismeretében talán túlzó becslések szerint 46 666 dollárból hozható helyre, ami átszámítva több mint 20 millió forintot jelent.

Máris megtörtek egy új Corvette-et, így is egy csomót kérnek érte 1

A 2023-as modellévre május 23-án kezdte meg a Corvette-ek gyártását a Chevrolet, vagyis egy kevesebb mint öt hónapos autóról van szó. Ez a széria egészen a jövő év elejéig lesz jelen a gyártósorokon, de még a javításokkal együtt is olcsóbb, mint egy vadonatúj példány. Annak ára több mint 114 ezer dollár, azaz közel 50 millió forint, míg erre a kissé viseltes darabra 52 ezer dollár a mostanáig érkezett legmagasabb ajánlat az IAAI oldalán, ami alulról karcolja a 23 millió forintot. Az együttes költség tehát 43 millió forintot tesz ki.

A sportkabrió nyolcadik generációja 2020-ban jelent meg az utakon, és 6,2 literes, V8-as motorral falja a kilométereket, mellyel 500 lóerő körüli teljesítményre és 630 Nm-es maximális forgatónyomatékra képes. 0-ról 100-ra 2,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig a 310 km/órát is meghaladja.