A világon mindössze 40 darab létezik a Bugatti Divóból, mellyel a francia autómárka 2019-ben rukkolt elő, majd két éven keresztül gyártottak. A sportkupét a Buggati Veyronból és Chironból is ismert 8,0 literes, W16-os motorral látták el, melyben 1500 lóerő lakozik – ezt a teljesítményt hétsebességes duplakuplungos automata váltó juttatja el a két tengelyre. Végsebessége 380 km/óra, míg a 0-100-as sprintet 2,5 másodperc alatt abszolválja.

Mivel mindegyik példányt elkapkodták, így már csak a használtautó-piacon lehet kajtatni utána, de a korlátozott darabszám az áraknak nemigen szab határt. Ezt jól mutatja, hogy Dubajban, a VIP Motors kínálatában megjelent egy Divo. A karosszériájával még inkább kiemelkedik a sorból kék szénszálas műanyagból készült. Az egyedi külsőhöz ezüst küllős, sötétkék kerekek és fekete féknyergek egészítik ki.

Az egekbe szökött ennek a Bugattinak az ára, persze okkal 2

A tekinteteket a beltér is mágnesként vonzza, annyira feltűnő árnyalatát választották a kéknek, mely – egyes esetekben Alcantara-díszítéssel ötvözve – borítja a váltógomb és az ülések egy részét, illetve a műszerfalat.

Egyvalami viszont mindennél is érdekesebb: azt állítják, hogy még egyetlen kilométert sem tettek meg ezzel a Bugattival.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy az árcédulán egy 37,5 millió arab dirhamos összeg szerepel, ami a – folyamatosan emelkedő árfolyam mellett – 4,4 milliárd forintnak felel meg. A Carscoops cikke szerint ez kétszerese az eredeti (!) listaárnak, de ne legyen kétségünk afelől, hogy aki ilyen autóban gondolkodik komolyan, annak van mit a tejbe aprítania, másrészt egy különleges sportautó gazdagítja a gyűjteményét.

Az egekbe szökött ennek a Bugattinak az ára, persze okkal 16

Ezt látják hátulról azok, akik mellett elsuhan 1500 lóerővel a Divo.