Egy baleset miatti torlódásból kisorolt egy kisteherautó, megállás után elkezdett füstölni, majd lángolni. Az utasok rögtön jelezték az ott dolgozó tűzoltóknak a problémát, akik azonnal átálltak, és megkezdték az oltást. A jelenetet a Magyar Közút kamerája rögzítette.

Nagyon sok autótűz történik hazánkban, átlagosan minden napra jut belőlük. A tűz továbbterjedését akkor van esélyünk megakadályozni, ha a keletkezést követően nagyon gyorsan beavatkozunk, azaz megkezdjük az oltást. Óvatosan kell felnyitni és csak résnyire a motorháztetőt. Nem nagy mozdulattal, mert akkor hirtelen oxigént kapva a tűz fellángol. A résen kell befújni a tűzoltó készülék oltóanyagát, így van esély a lángok megfékezésére.

Az úgynevezett teljes lángba borulás akár egy-két perc alatt is bekövetkezhet, mivel a járművek nagy mennyiségű éghető anyagot tartalmaznak. Nagyon fontos, hogy tűz vagy tűzre utaló jelek észlelésekor megállás után mindenki hagyja el a járművet, kiterjedt tűz esetén pedig távolodjon el biztonságos távolságra a kocsitól.