A Chrysler PT Cruiser már önmagában is egy érdekes, retró stílusú, múltidéző típus. Akkor került piacra, amikor az első ilyen hullám tombolt az autógyártásban. Sikerrel tarolt a modern Mini, jött a Fiat 500-as, ami azóta is talpon van, bukott viszont a Bogarat idéző Volkswagen Beetle. 

Az amerikai próbálkozás viszont túl messze ment vissza az időben, és az igazán klasszikus időket idéző autó megosztotta a közönséget. A képeket elnézve valakinek nem volt elég radikális a gyári kivitel, és még komolyabban vissza akart nyúlni az 1930-as évekhez. Az autó kompromisszum nélkül megkapta a korra jellemző széles sárvédőket és a pótkerékre formált csomagtérfedelet. 

Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 1

Az építés profi, egy spanyol cég, a Hurtan Author készíti ezeket a neoklasszikus átiratokat, és nyitott tetővel, kabrióként még emészthető is az összhatás, de így már nincs meg a harmónia. Az autó jelenleg új tulajdonost keres, egy aukciós oldalon jelenleg ötmillió forintos árnál tart a licit, de vélhetően magasabb árat fog fizetni végül az, aki lecsap az egyedi Chrysler PT Cruiserre.

Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 2Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 3Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 4Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 5Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 6Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 7Az alapot adó autó is megosztó volt, de így tényleg retinába ég ez a tuningolt gép 8