Az OMV-nek 200 benzinkutja van itthon, és eddig egyiket sem kellett bezárni, mindegyik működik. Van, hogy néha hiány van egyes üzemanyagfajtákból, de ez általában hamar megoldódik. Az OMV közölte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy általa üzemeltetett összes töltőállomás ellátása folyamatos legyen. Egyik kútját sem tervezi bezárni.

De azt tudni kell, hogy minden magyar OMV-töltőállomás mennyiségi korlátozás alá esik. A kisnyomású kútoszlopokon kiadható hatósági áras üzemanyagból egyszerre maximum 50 liter tankolható.

“Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunknál – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű töltőállomásaival – helyenként eltérő, szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek” – nyilatkozta a vállalat VG.hu-nak.

Az OMV magyarországi hálózatában értékesített üzemanyagok nagy részét a schwechati finomítóból szállítják, az üzemanyagimport pedig a hatósági ár bevezetése óta folyamatos. A nyári baleset után a javítás alatt álló schwechati finomító várhatóan szeptember-októberben kezd újra 100 %-on pörögni.

Az osztrák vállalat azt is leszögezte, hogy

“az OMV döntése értelmében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet szerinti segédmotoros kerékpárok hatósági áron jogosultak tankolni.”