Bonneville. Nincs ott semmi, emberi tudattal felfoghatatlan puszta csak, sóval felhintve.

A kietlen szó mellett a Utah államban található Bonneville az illusztráció. Ezen a helyen rendezik meg a Bonneville Speed Weeket, ami pont a végtelen sós síkság miatt van ott minden autórajongó bakancslistáján.

A minden év augusztusában megrendezett eseményen gyűlik össze az autóversenyzés lipótmezei társasága. Elszántak és megszállottak, akik az utolsó lukba dugták a nadrágszíjat csak azért, hogy a sóban száguldhassanak. Ne gondoljunk patikatisztaságú csúcstechnikára. Van pár ilyen csapat is, de a nagy többség sufniban reszelgetett álom. Fél lábbal a művészet talajára tévedő elképzelésekkel és megoldásokkal.

Ez az egyetlen hely, ahol ki lehet próbálni, mellébeszélés, csúsztatás nélkül, hogy mennyit forog a gép. Nem kell kiugró állatoktól tartani, nem kell táblákat számolni a kanyarig. Nincs vaskalapos fakabát, aki kéjes mosollyal csekket töltene. Csak padlógáz van és pontos mérés, eredmény papíron, amit a kocsmapultra lehet csapni a kétkedőknek.

Rengeteg kategória van, szinte mindenki találhat olyan területet, ahol kis kreativitással, elszántsággal elcsíphet egy olyan eredményt, amivel beírja magát a rekorderek közzé. Idén viszont egy elért idő sem fog javulni, mert a természet közbeszólt. 

A péntek estétől szombatig tartó heves esőzések miatt a szervezők lefújták az idei bulit, aki pedig már ott volt a helyszínen, és akár a világ másik feléről elutazott az élményért, az most szomorúan indulhat haza. A technikának sem tett jót ez a szerencsétlen eset, láthatóan a versenyautók egy részét is érte alul-felül a sós lé. 

Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 1 Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 2 Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 3 Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 4 Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 5 Özönvíz mosta el a világ egyik legjobb autós buliját 6