Nem mindennapi baleset történt az Egyesült Államokban, Miamiban. Egy Lamborghini Urus váltott abszolút pusztító üzemmódba, és egy ilyen autó komoly károkat tud okozni, ha elszabadul. A csendes kertvárosi részen hajtott pokoli tempóban vasárnap délután a V8-as sport-SUV sofőrje, és fékezés nélkül hajtott bele egy kereszteződésbe, ahol rá vonatkozott a stoptábla. 

Nem volt mázlija, mert pont érkezett egy Nissan, amit telibe talált. A vétlen autó megpördülve borította fel a Lamborghinit, ami egyenesen egy ház tetejére repült, majd onnan leesve lángokra kapott. A történet csodás bizonyítéka a ma kapható prémiumtípusok hihetetlenül masszív karosszériájának és a biztonsági extrák hasznosságának. A két utas ugyanis a kocsiból kikászálódva nemes egyszerűséggel elfutott a helyszínről.

A száguldó autó ütközéséről egy helyi lakos térfigyelő kamerája készített felvételt.

A Lamborghini Urus avatatlan kezekben tényleg ágyúgolyóként rombolhat. Az olasz sportkocsigyártó 2018-ban dobta piacra szupersport-SUV-ját, melyet 680 lóerős, 850 Nm csúcsnyomatékú 4 literes, biturbó V8-as motor hajt, mellyel az Urus 3,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a 0-200-at pedig 12,8 másodperc alatt futja. Végsebessége 305 km/óra, tömege pedig 2,2 tonna.

A 24 éves sofőr később maga hívta a rendőrséget, és azt állította, hogy semmire sem emlékszik a balesetből, csak azt tudja, hogy egy idegen elvitte a szállodába, ahol lakik, ahonnan egy barátja vitte kórházba. 

Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan, de ahogy a képeken is látszik, az anyagi kár jelentős.

A száguldó Lamborghini mindent összetört, ami az útjába került 1A száguldó Lamborghini mindent összetört, ami az útjába került 2A száguldó Lamborghini mindent összetört, ami az útjába került 3A száguldó Lamborghini mindent összetört, ami az útjába került 4