Négy hónapos munkával készült el 2012-ben a Dacia Duster Birou Mobil, azaz a mobil iroda, amelyet a Renault Technologie Roumanie fejlesztőközpontban építettek. A Craiova, Bukarest, Pitesti stb. egyetemeiről érkező 23 hallgató gyakorlata részeként alakított át egy normál Dustert. 

Fapad helyett teljes luxus, sőt elnöki kényelem egy Daciában 1

A diákok a B oszlop mögött 1,5 méterrel toldották meg a padlólemezt és a karosszériát, 5,83 méteresre növelve a Duster hosszúságát. Az extra hely lehetőséget adott, hogy különösen kényelmes utasteret alakítsanak ki. Az üvegtetővel világossá tett fekte-fehér beltérben négy ülést helyeztek el, kiegészítő klímát és egy kis hűtőt szereltek be. Az utasoknak tévé, táblagép áll rendelkezésére.

Fapad helyett teljes luxus, sőt elnöki kényelem egy Daciában 2

A motorhoz nem nyúltak a tanulók, így az elegáns suhanásban bízhat a tulajdonos, hiszen az 1,6-os motor egyébként sem sarkallja száguldásra az autót, most pedig 336 kilóval többet kell cipelnie. A látványra teljesen meggyőző Birou Mobilt a Dacia vezetői is sikeresnek ítélték, hiszen a tanulók kétharmada állást kapott  a fejlesztőközpontban.