A Siegen melletti Wilnsdorfban (Németország) épp traffipaxozott két rendőr, amikor olyan történt, ami nem sűrűn fordul elő: egy bringás igen nagy tempóban ereszkedett lefelé a lejtőn, nem kevesebb mint 80 km/órás sebességgel.

A traffipax pedig azért mérte be, mert mindezt lakott területen belül hajtotta végre, ahol a megengedett sebesség 50 km/óra. A száguldó biciklis egy férfi volt, aki versenykerékpárral „repült” lefelé a szerpentinen.

Az eset néhány napja történt és összesen 120 alkalommal készített fotót a sebességmérő készülék, ennyien lépték túl a megengedett sebességet, azonban a napi „dicsőség” a bringásé lett, ugyanis ő lett a második leggyorsabb jármű a szakaszon. Ha egy autós ment volna itt 80 km/órával, akkor a sofőr büntetése 180 euró (73 ezer forint) és egy büntetőpont lett volna. A bringással szemben valószínűleg nem indulhat eljárás, egyrészt, mert nem helyi kerékpárosról van szó, és hatósági jelzés hiányában az elkövető kilétének azonosítása nem egyszerű feladat, másrészt a német KRESZ a kerékpárosok részére általános érvényű sebességkorlátozásról nem rendelkezik.

Az első helyezett egyébként aznap egy VW Crafter sofőrje volt, aki 104 km/órával ereszkedett ezen a szakaszon, az ő büntetése 560 euró volt (226 ezer forint) és két hónapos eltiltás a vezetéstől.

„A Siegen-Wittgensteini Rendőrség meg akarja védeni Önt és családját a súlyos balesetektől! A rendőrség ezért azt javasolja, hogy óvatosan és előrelátóan közlekedjen, és felhívja a figyelmet arra, hogy akár már a 15 km/óra is választóvonal lehet élet és halál között! – írta honlapján a kerületi rendőrség.”

Forrás