Mivel jó ideje már kannába is csak piaci áron lehet tankolni (vagy egyáltalán nem lehet), így azok is kénytelenek kifizetni a 800-900 forintos literenkénti árat, akik csak a fűnyíróba vinnének egy kis üzemanyagot. Az alábbi képen az látható, ahogy valaki betolta a fűnyírót a kútra, azzal a céllal, hogy hatósági áron tankolhasson.

Ha nincs a kúton minimális tankolható mennyiség, vagy jófejek a kutasok, akkor emberünk boldogan távozhatott a töltőállomásról.

Tragikomikus fotó egy hazai OMV-kútról 1

A fotót Antónia nevű olvasónk küldte, köszönjük.

Az OMV-nél már korábban is voltak ellátási problémák, nemrég az osztrák hálózat több hazai állomásán is az alábbi cikkünkben látható üzenet várta az autósokat:

A Mol pedig a vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja azt, hogy normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. Plusz a kannába tankolás is kizárólag piaci áron történhet.

Frissítés: az OMV reagált a fotóra

Érdekes levelet kaptunk az OMV ügynökségétől.  Kiderült, hogy olvasónk, aki a fenti fotót küldte, valószínűleg félrevezetett minket, ugyanis ez egy régebbi kép, még a hatósági árak előtti időkből. Íme az ügynökség levele:

“Tisztelt Szerkesztőség,

A cikkben a hatósági árral kapcsolatban bemutatnak egy fotót, amelyen egy fogyasztó épp egy fűnyíróba tankolja az üzemanyagot.

A képen található hirdetés és a benzinkút megjelenése alapján (például nincs megjelenítve a hatósági árral kapcsolatos szabályozásra vonatkozó hirdetmény) egyértelműen beazonosítható, hogy a fénykép jóval ezelőtt, valószínűleg nem is az idei évben készült. Emiatt a cikkben szereplő, a hatósági árral összefüggő kontextus nem helytálló, sőt félrevezető. Épp ezért kérjük a cikk pontosítását.

Ahogy említik, több versenytársunkhoz hasonlóan egyes állomásokon az OMV-nél is előfordult hiány néhány termékből. Azonban, folyamatosan minden erővel azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban biztosítani tudjuk a folyamatos ellátást, ennek köszönhetően a termékek elérhetősége általában 1-2 napon belül helyre áll.”

Adravecz-Laufer Flóra

szenior ügyfélmenedzser

Noguchi