Egy amerikai férfi a Reddit közönségével osztotta meg kalandját, pontosabban az arról készült fedélzeti kamerás felvételt, amely komoly tanulsággal szolgál mind az autószerelők, mind az autósok számára.

Az eset a floridai Jacksonville-nél futó I-10-es autópályán történt, a szervizből elhozott Toyota Tundrán menet közben nyílt fel a szerelő által tessék-lássék módon lecsukott motorháztető. Ijesztő pillanatok.

a videó a hirdetés után indul

A videó természetesen számos kérdést is felvet, de ezek többségére választ is adott a hydrobunny néven posztoló feltöltő.

A férfi leírta, hogy bár a modernebb autók egy részén már a motorháztető nyitott állapotára figyelmeztető rendszer is található, az ő 2011-es Toyotáján csak ajtójelző van, így legfeljebb a fedél enyhe mocorgását vehette volna észre.

Életveszélyes meglepetést „kapott” az autószerviztől 1

Az érintett típus, a 2010-es modellévi Toyota Tundra

És hogy miért vezetett tovább vakon? Nos, nem volt egészen vak, ugyanis állítása szerint a motorháztető alsó pereme alatt kilátott, megállni viszont nem akart, nem mert, de nem is tudott volna, ugyanis útépítés miatt betonfalak szegélyezték a 70 mérföld/órás (113 km/óra) szakaszt, leállósáv pedig nem volt. Mivel napi gyakorisággal jár arra, tudta, hogy hamarosan leágazás jön, addig akart eljutni.

Ugyan hydrobunny a poszt címében a Toyota-szerviz szerelőjét bélyegezte idiótának, a kommentekben elismerte, hogy neki sem ártott volna ellenőriznie az autót elindulás előtt – ahogy elvileg mindenkinek így kellene tennie minden alkalommal –, ahogy azt is megállapította, hogy óriási szerencséje volt azzal, hogy a menetszél nem csapta a motorháztetőt szélvédőnek, esetleg kiszakadva nem vágódott fel a tetőre, majd akár az útra a háta mögött.

Kedves Olvasóink, szerintetek jól kezelte a helyzetet a felvétel készítője? Ti éltetek már át hasonlót? Hol, hogyan történt? Ha nem, vajon mit tennétek ilyen helyzetben?