Hétfőn több autós hívta a 112-es segélyhívót, amikor egy piros autót láttak forgalommal szemben haladni az M4-es Tiszapüspöki elkerülő szakaszán.

A jármű normál tempóban haladt Budapest irányába, csak egy óriási baj volt vele, hogy a Debrecen felé tartó belső forgalmi sávban közlekedett. Szemből érkeztek a mit sem sejtő járművezetők, akik közül voltak, akik intettek a sofőrnek, de sokan csak meredten nézték a feléjük közeledő piros gépkocsit.

“A kiérkező rendőrök végül megelőzték a komolyabb bajt, és visszafordították a vezetőt, majd biztonságos helyen megállították.

A 77 éves férfi teljesen összefüggően kommunikált az egyenruhásokkal, de nem igazán értette, miért is állították meg. Nem akarta tudomásul venni, hogy milyen veszélybe sodorta magát és másokat is. Kollégáink jelezték számára, hogy az érvényes jogosítvány még nem biztos, hogy alkalmassá teszi a vezetésre. A rendőrök széles körű felvilágosítást nyújtottak az idős férfinak, de nem tudtak elmenni a jogsértés mellett sem, így 30 000 forint közigazgatási bírságot, továbbá 4 szabálysértési előéleti pontot szabtak ki részére” – olvasható a Baleset-megelőzés Szolnok megye Facebook-oldalon.