A hatvanas évek izomautói ma már legendának számítanak, és általában kevesen vállalkoznak arra, hogy egy ilyen autót alapjaiban építsenek át. Ezt az 1968-as Chevrolet Camarót azonban tényleg A-tól Z-ig felforgatták, az ortodox rajongók számára szentségtöréssel felérő változtatásokat eszközölve. 

Veterán izomautóból modern szörnyeteg épült 1

Az építő műhelynek semmi sem volt szent, csak egy guruló műalkotás elkészítésére koncentráltak, és az sikerült is nekik. Láthatóan csak üres vászonként használták a Camaro héját, amit saját elképzelésük szerint formáltak tovább, nagyjából az ajtókeretek, a szélvédők, a tető és még pár karosszériaelem maradt eredeti. 

Veterán izomautóból modern szörnyeteg épült 2

Az autó alapvető dimenziói is megváltoztak, hosszabb, szélesebb lett a kocsi, és a tengelytáv is növekedett. A drámai változások ellenére még mindig felismerhető a Camaro sziluettje, de a motorháztető alatt immár semmit sem találunk. A V8-as helyén csak az üzemanyagtank trónol, az Oldsmobile 7,4 literes V8-asára cserélt motor a két első ülés mögött, középmotoros elrendezésben kapott helyet. 

Veterán izomautóból modern szörnyeteg épült 3

486 lóerő és 689 Nm nyomaték: ennyit teljesít az öblös blokk, klasszikus Holley karburátorral, egyedi kipufogórendszerrel.

Veterán izomautóból modern szörnyeteg épült 4

Bőséges teljesítmény, de a háromfokozatú automata sebességváltóval azért inkább dinamikus krúzolásra, semmint versenypályás csapatásra alkalmas a gép, amit jelenleg a Bring a Trailer oldalán árulnak, és pár napig még lehet rá licitálni. Jelenleg a 73 ezer dolláros szintet kell megugrani, tehát 27 milliónál már többért fog elkelni ez a különleges, középmotorossá átalakított klasszikus izomautó.

Veterán izomautóból modern szörnyeteg épült 5