A mai naptól, május 27-től csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművek tankolhatnak 480 forintért a hazai benzinkutakon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbb áron tankolni a 480 forintos ármaximum miatt, de vannak visszaélések, és nagyon jelentős a benzinturizmus is.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy lényegében azonnali hatállyal csak a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a kedvezményes tankolást a magyar benzinkutakon. A külföldi autósok péntektől csak piaci áron tankolhatnak.

A hír bejelentése után komoly torlódás alakult ki a Magyarországra tartó, tankolni vágyó autósok miatt. Az ujszo.com beszámolója szerint a “szokásos intenzívebb forgalomnál is nagyobb nyomás alá került a komáromi Erzsébet híd, amelyre fel sem fért a 6-700 méter hosszú, Magyarországra tartó kocsisor. Úgy tűnik, a szlovákiai autósok inkább a legelső töltőállomásokat veszik célba, így például a Dél-Komárom utáni első kúton csak pár gépkocsi lézengett délután ötkor.”