A Vezessen nem egy fából készült (modell)autót, valamint – legtöbbször borzalmas – Lamborghini-replikát mutattunk már, de a két dolog kombinációja, főleg ilyen mesteri kivitelben még biztosan nem fordult elő.

Truong van Dao egy rettentően ügyes kezű, láthatóan fémmegmunkálási és autószerelési vénával is rendelkező vietnámi asztalosmester, aki egymás után gyártja kisfiainak a fémből-fából készült, méretarányosan lekicsinyített, járóképes kisautókat.

A legfrissebb munkája talán a leglátványosabb is egyben: néhány héttel ezelőtt készült el a „Lamborghinijével”, melyet az olasz gyártó által eredetileg a Gran Turismo Sport videójátékhoz megálmodott, de végül mégsem megjelentetett Lambo V12 Vision GT virtuális tanulmányról mintázott.

A több mint három hónap – pontosan 96 nap – alatt elkészített, 1:3 arányú replikába ugyan az eredeti koncepció 819 lóerős 6,5 literes V12-ese helyett csak egy kis teljesítményű villanymotor került, de már az acélidomokból épített térváz is kalapemelést érdemel, a fából mesteri szinten kivágott-, faragott, polírozott beltér és külső pedig egyenesen lenyűgöző. Mondanunk sem kell, hogy még az aprólékosan kidolgozott felnik és látvány-féktárcsák is fából készültek.

Ez a játékszer kimeríti a gyerekkori álom fogalmát 2

Nem a Lambo-tanulmány volt az első munkája (Fotó: Facebook/dao.truongvan.3)

Truong igaz mester, ráadásul ahogy feljebb említettük, korábban is elképesztő darabok kerültek ki a kezei alól, egyebek mellett épített már Bugattit, Rolls-Royce-ot, de a páncélozott harcjárművek között különlegességnek, kakukktojásnak számító francia Panhard EBR105-öst is barkácsolt-faragott a gyerekei és persze saját örömére.

A legjobban sikerült darabok