A PlayStation játékkonzolon elérhető Gran Turismo autós szimulátorjátékhoz hosszú évek óta fejlesztenek különleges modelleket az autógyártók. Most a Suzuki is csatlakozott a csapathoz, méghozzá egy ismerős elemekből felépített konstrukcióval.

400 lóerős kabriót tervezett a Suzuki 1

A Suzuki egyformán otthon van az autó- és motorkerékpár-gyártásban, rutinosan fejleszt összkerékhajtású járműveket, illetve legújabban a hibrid hajtástechnológiával is kacérkodik.

A Suzuki Vision Gran Turismo tanulmány ezeket az elemeket elegyíti. Megjelenésében nyomokban felfedezhető a Swift Sport, arányaiban pedig a 2001-es Suzuki GSX-R/4 Concept köszön vissza.

Összekötő kapocs a két tanulmányautó között, hogy mindkettő motorkerékpártól kapta a motorját: a most bemutatott, csak virtuálisan létező modell a Hayabusától, amely megjelenésekor a világ leggyorsabb szériamotorjaként sokkolta a közönséget.

400 lóerős kabriót tervezett a Suzuki 11

Ez esetben azonban villanymotorral társították az ülések mögé beszuszakolt erőforrást, méghozzá rögtön hárommal. Ebből kettő az első kerekeket hajtja, egy pedig az 1340 köbcentis négyhengeressel társítva a hátsókat. A rendszerteljesítmény 432 lóerő, a kombinált forgatónyomaték 610 Nm. Ez bőven elég a 970 kilogrammos jármű dinamikus mozgatásához, az esetleg hiányzó teljesítményért pedig fordulatszámmal kárpótol a jármű.

Alább videón is megnézheted a Suzuki vad hibrid tanulmányát

a videó a hirdetés után indul