Kiskunmajsai otthonában tévézett egy 69 éves asszony május 10-és este, amikor egy autó felbőgő motorjának hangjára lett figyelmes. A nő az ablakhoz sietett, hogy ellenőrizze az udvarban parkoló kocsiját, azonban azt nem látta. Ijedtségében a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre.

Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfival, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el. Ugyanis kiderült, hogy a tolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról. A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágoskerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken fennakadt az autó. A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300 ezer forint kárt okozott az ügyetlen tolvaj.

A kiskunmajsai Dacia-tolvaj nem volt a legélesebb kés a fiókban 1

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi korábban már két alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket 37 éves testvérével közösen. A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a tegnapi napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt.