A New Jersey állambeli Hamilton járőrei április 22-én este 8 után nem sokkal több lakossági bejelentést is kaptak arról, hogy egy feltételezhetően részeg autós pick-upjával kiszámíthatatlanul kóvályog az úton.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a Chevrolet Silverado vezetője már nem ült a volánnál, hanem félig letolt nadrággal, magáról nem igazán tudva feküdt az úton az autó mögött.

A rendőrök a delikvens kulcsait és mobilját az út közepén találták meg, ahogy az is világossá vált, hogy a férfi az autója mellett könnyített magán, de aztán végleg „elhagyta az ereje”. „Lehugyozta a gumiját, aztán kidőlt” – kommentálta a rendőr.

Kiröhögték az autó mellett fekvő részeget, kiderült, hogy rendőr 1

A részeg nem tudta vagy akarta azonosítani magát, sőt, azt sem értette, mi a problémájuk vele, úgyhogy a rendőrök megvetően, gunyorosan tájékoztatták, hogy az úttesten alszik, ráadásul a nadrágja is le van tolva.

Az egyik rendőr ezután az autóban megtalálta az illető tárcáját, és ekkor jött a meglepetés: kiderült, hogy egy fekvő rendőrrel, sőt, fekvő rendőrfőnökkel van dolguk, ugyanis a 46 éves Brian Pesce a 10 km-re fekvő Bordentown városka rendőrkapitánya.

Az NJ.com által megszerzett testkamerás felvételen ezután már az látszik, hogy a felvétel csak jóval később és egészen más hangnemben folytatódik, amikor a 23 éves egyenruhás múlttal rendelkező Pesce a mentőben fekszik és a továbbiakról – azaz a kórházban elvégzendő alkoholvizsgálat menetéről – tájékoztatják.

A bordentowni rendőrfőnököt az eset után felmentették a szolgálatból, öt különböző kihágás miatt kell majd felelnie. Úgy tűnik, a 3800 lakosú kisvárosnak nagyon nincs szerencséje a rendőrfőnökökkel, ugyanis a posztot 2018 óta betöltő Pesce elődje, Frank Nucera sem volt épp matyóhímzés, ő épp a héten kezdi meg 28 hónapos szabadságvesztését, miután gyűlöletbűntettek miatt ítélték el (rasszista nyelvezet, hazugságok egy fekete fiatalt ért rendőri túlkapások esetében).