Egy 57 éves budapesti férfi feljelentésére indítottak nyomozást a monori rendőrök még 2021 nyarán. A károsult egy vecsési autókereskedésben vásárolt egy kiváló állapotúként kínált, külsőre tetszetős személygépkocsit, amiről később kiderült, hogy van baj vele bőven.

Egy független szerviz, valamint egy igazságügyi gépjármű-közlekedési műszaki szakértő is alátámasztotta, hogy nem csupán esztétikai eltérésekről van szó, hanem a Honda hátsó részét szinte teljesen kicserélték, holott az autót patika, hibátlan állapotúként hirdették meg, majd adták el.

Azt hazudta, patika, a vevő bedőlt, most mehet a bíróságra a nepper 1

 

A jármű karosszériáját a hátsó ülés előtt, valamint a „C” oszlopok felső részénél elvágták, a kivágott részt ismeretlen eredetű karosszériarésszel pótolták. A beavatkozás jelentősen befolyásolta a karosszéria szilárdságát, valamint a korrózióvédelmet. A gépkocsi javítását – az értékesítési ár feltornázása miatt – súlyosan szakszerűtlen, a gyári technológia figyelmen kívül hagyásával végezték el, ennek következtében a karosszériája egy esetleges ütközéskor nem az elvártak szerint védte volna meg a benne utazókat.

A nyomozás adatai szerint a gépkocsi karosszériája 2019-ben, egy külföldön történt közlekedési balesetben komolyan megrongálódott, a kereskedő sérülten hozatta Magyarországra, majd megjavíttatta és eladásra kínálta. A gyanútlan vevő ezek után 1.466.500 forintért vásárolta meg a nem szakszerűen helyrehozott járművet. A kereskedő részéről tanúsított átverés és károkozás alapozta meg a csalás gyanúját.

Azt hazudta, patika, a vevő bedőlt, most mehet a bíróságra a nepper 3

A rendőrök a vecsési autókereskedés akkori cégvezetőjét 2022. február 9-én nagyobb kárt okozó csalás bűntettével gyanúsították meg. A 43 éves budapesti férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.