Közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékos manőverével veszélyes helyzetbe sodorta az előtte haladót. Az esetről videó is készült, amit itt meg is nézhetsz:

a videó a hirdetés után indul

Mint az az ügyészség közleményéből kiderül, a 22 éves férfi 2021. február 11-én, este Veszprém felől autózott Litér felé. A vádlottat zavarta, hogy az előtte haladó sofőr ködlámpát használ, így azért, hogy megleckéztesse, egy körforgalom előtt, a forgalomtól elzárt területen megelőzte és állóra fékezte autóját.

A megelőzött sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A váratlan manőver egy másik autóst is hirtelen fékezésre és kitérésre kényszerített.

A férfi a megállást követően kiszállt az autójából, indulatosan a mögötte álló sofőrhöz ment és rángatni kezdte a vezetőülés melletti ajtót, mellyel annak nyitószerkezetét letörte és 40 000 forint kárt okozott a sértettnek.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető pszichológiai szempontból alkalmatlan a járművezetésre.

A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől való végleges eltiltására tett indítványt az ügyészség a bíróságnak.