Csütörtökön reggel furcsa hangokra ébredtek a bristoli Upper Cheltenham Place lakosai: egy élelmiszert szállító kamion manőverezett a házak között. Aztán egyszer csak csend lett: a nyerges vontató, amely egy üzletlánc boltjainak szállított volna élelmiszert, elakadt.

Mint később kiderült, útlezárás miatt járhatatlanná vált a sofőr szokásos útvonala, ám teljesíteni akarta a fuvart, ezért úgy gondolta, átvág a lakónegyeden. Később azt mondta, ha nem parkolt volna a sarkon egy autó, rá tudott volna fordulni az ívre.

Sikátorba szorult a kamion, csodájára járt a város 1

Itt szeretett volna elfordulni a sofőr. Megnéztük volna, hogy mire jut parkoló autók nélkül.

A hatalmas jármű csodával határos módon sem az épületekben, sem a parkoló autókban nem okozott kárt, azonban sem előre, sem hátra nem tudott manőverezni, így a sofőr kiszállt, és segítséget hívott.

Mint később kiderült, ez nem is volt olyan egyszerű: tizenkét órába telt, amíg megérkezett egy autómentő, hogy kihúzza szorult helyzetéből a nyerges vontatót, ám a jelentések szerint ő is kis híján a szűk utcák foglyává vált.

Végül 22 óra is elmúlt, mire sikerült kiszabadítani a kamiont. Az érintett utcák addig értelemszerűen járhatatlanok voltak, ám ez nem zavarta a környékbelieket, akik fürtökben érkeztek a helyszínre, hogy megcsodálják a bizarr útakadályt. Sokan fotózkodtak is a kamionnal, amely szerencsére nem romlandó árut szállított.

Nyitóképünk a Bristol Live helyi újság Facebook-oldaláról származik. További felvételek a kiadvány weboldalán elérhetők.