Az Egyesült Királyság tele van furcsa feltalálók furcsa szerkezeteivel. Rendszámmal használható kanapé, Franciaország felé fingó, gigantikus, fémből épült farpofa, az angol barkácsolás eszement tudósai tényleg mindent megépítettek már.

A műfaj egyik képviselője, Yannick Read is érdekes dolgokkal állt elő eddigi pályafutása során, csinált már bringát mozdonykürttel szerelve, ami 178 decibellel szólt, de autós szemmel legmegosztóbb ötlete a CatClaw (macskakarom) névre keresztelt apróság. 

Tilos parkolásért kiszúrt abroncs? 1

Az eszköz egy műanyag fedél alá rejtett, fémtüske, amely terhelés, nyomás hatására bukkan elő. Ha egy autó ráhajt, garantált a komoly defekt, és pont ez a cél. A feltaláló ezzel védené a parkolástól elzárt városi területeket, járdákat. 

Gyalogos, bringás nem aktiválja, (a rugó 200 kilogrammig nem engedi el a fedelet) egy gépjármű súlya viszont igen, így senki sem merné megkockáztatni a járdán parkolást, hiszen ez sokkal rosszabb büntetés, mint egy ablakon hagyott csekk. 

Tilos parkolásért kiszúrt abroncs? 2

Ötlete viszont megmaradt könnyű bulvárhírnek, nem tudunk egy olyan helységről sem, ahol telepítették volna ezeket az eszközöket.