A LaFerrari Aperta üveggel borított motortere  V12-es erőforrást rejt, amely villanymotorral alkot hibrid rendszert. A benzinmotor 800 lóerőt, a villanymotor további 163-at bocsát a vezető rendelkezésére. Végsebessége 350 km/óra feletti, kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul nulláról százra, de a kétszázhoz is csak 7,1 másodperc kell.

Maximális nyomatéka 700 Nm, az erőátvitelről hétfokozatú, dupla kuplungos váltó gondoskodik. A lassításról elöl 398, hátul 380 mm-es karbon féktárcsák gondoskodnak. 

Ez az autó öt év alatt termelt egymilliárd forintot 1

Mindössze 210 darab készült 2016 és 2018 között a típusból, és ára már akkor kezdett emelkedni, amikor a legutolsó darabok készültek, így aki  befektetésként nézett a közel 1000 lóerős különlegességre, az járt igazán jól pénzügyileg.

Lehet, hogy kihagyott pár felejthetetlen kilométert az olasz műremek volánja mögött, de a megkímélt Aperta ma valódi pénznyomda, gyakorlatilag termeli a milliárdokat. 

Most 259 futott kilométerrel keres új gazdát egy klasszikus Rosso Corsa a Bring a Trailer aukciós oldalán. A licit jelenleg 4,7 millió dolláron áll, de még van hátra pár nap, az eladó pedig nagyjából 5 milliót vár a kocsiért, vagyis 1,8 milliárd lehet a végső vételár. 

Ez az autó öt év alatt termelt egymilliárd forintot 2

Nem titok az eredeti vételár sem, a Ferrari LaFerrari Aperta tulajdonosa 2 279 000 dollárt (815 millió forint) költött az autóra megvásárlása során, így szűk egymilliárd forinttal gazdagodik ebből a tranzakcióból. 

Tehát egy ilyen autóval könnyedén milliárdos vagyonra tehet szert bárki, elég csak várni pár évet, no meg az elején kell hozzá az a 800-900 millió a vásárláshoz…

Ez az autó öt év alatt termelt egymilliárd forintot 3Ez az autó öt év alatt termelt egymilliárd forintot 4Ez az autó öt év alatt termelt egymilliárd forintot 5