A helyszín Kalifornia, ahol, úgy tűnik, a helyi rendőrök már minden bűntényt megoldottak, elkapták az összes drogdílert, felszámolták a bűnszervezeteket, így van idejük az olyan ügyekre is, mint egy parkolóban pörgő Mazda MX-5 sofőrjének felhajtása. 

A történet egy éber és aggódó polgár által a rendőrségnek küldött videóval indult.

a videó a hirdetés után indul

Ezen látható a hatalmas placc és a gumicsíkokat rajzoló Miata, amit látva a nyomozók már indultak is a rejtélyes ügy felgöngyölítésére. Nyomozásuk eredménnyel járt, megtalálták a tulajdonost, és foganatosították az eljárást. Mivel szerintük az aszfaltra húzott fekete csíkok komoly károkozásnak minősültek, csattant a bilincs, az  illegális módosításokkal átépített autót lefoglalták, és rongálás gyanúja miatt vitték el a férfit.

Bilincsben vitték el a parkolóban pörgő autóst 1

Fotó: Irvine Police Department/facebook.com

Nyilatkozatuk szerint a “veszélyes manőverek 3700 dolláros (1,3 millió Ft) kárt okoztak a parkolóban, illetve a parkolóhelyeket jelző felfestésekben.” Végül köszönetet mondtak a videót beküldő polgárnak: “Ez az eset kiváló példája a közösségi partnerség fontosságának, köszönjük a lakosnak, aki felhívta a figyelmünket erre az esetre.”  

Mivel bűncselekményről van szó, a bíróság mond majd végső ítéletet, remélhetőleg a körülményeket komolyabban vizsgálva, higgadtabb, objektívebb szemszögből.