A fémtolvajlás sajnos nálunk is ismert jelenség, a tolvajok visznek táblákat, csatornafedeleket, szinte bármit, amit hulladékként aztán az okozott kárnál sokkal kisebb összegért elkótyavetyélnek, na de egy egész hidat?!

A Reuters tudósítása szerint Indiában pedig pontosan ez történt: április elején egy banda egy teljes acélhidat tulajdonított el.

Az eset egy bihari faluban, Amiyawarban történt. Mivel a hidat már egy ideje nem használták, a helyiek pedig kérelmezték is a lebontását, senki sem lepődött meg, amikor egy nap munkagépekkel, a szétszereléshez való felszereléssel és az elszállításra alkalmas teherautókkal befutott egy brigád, majd nekiállt a munkának.

„Nehézgépekkel, lángvágókkal jöttek, két napig dolgoztak fényes nappal a híd szétszedésén” – mondta az egyik amiyawari lakos, Gandhi Chaudhary.

A nehézsúlyú fémtolvajok az érdeklődőknek azt mondták, hogy az illetékes vízügyi hatóság bízta meg őket a munkával.

Az sajnos nem derül ki a hírekből, hogyan, miből lett világos, hogy nem hivatalos bontás történt, ahogy az sem, hány tonna acél volt a zsákmány, ám az igen, hogy a rendőrség állítólag már a tolvajbanda nyomában van.