Egyes autósoknak sokat jelent a rendszám. Szeretnének egyedi azonosítóval kitűnni a tömegből, és ezért hajlandók fizetni is. Itthon az egyéni és az egyedi rendszámoknál a karakterelosztás mellett jelentős különbség még az ár: egyéni rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 112 450, az egyedieké viszont jóval borsosabb 435 000 Ft.

Komoly összegek, de nem az arab olajmilliárdosoknak, akik az extrém ritka rendszámokért gyakorlatilag bármilyen összeget képesek kifizetni. A kevés számból álló, angol, vagy arab öbölországokhoz tartozó azonosítókért könnyedén leszurkolnak pár milliárdot, és ezt a szokásukat most jótékonysági gyűjtéssel foglalkozó szervezetek használják ki. 

Olyan árverést szerveztek, ahol igen kecsegtető, feltűnő rendszámokra lehetett licitálni.  “A legnemesebb számok aukciója” – néven megrendezett aukción pedig nyíltak a pénztárcák, a zsebek. Az AA8 rendszámot viselő tábla 3,25 milliárd forintért kelt el, de az F55, V66, Y66 is szépen fizetett, ezekért 370 milliót adtak darabonként. 

A résztvevők a rendszámok mellett egyedi, taxis cégekére emlékeztető telefonszámokra is licitálhattak. A 054 999 9999 számsorért például 480 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett egy helyi jótékonykodó. 

Gigantikus összegek, az esemény pedig még véget sem ért, az abu-dzabi rendőrség további 555 egyedi járműrendszámot bocsát még árverésre, a befolyt összeggel pedig az éhező gyermekek helyzetén próbálnak segíteni.