Április 9-én, szombaton az M0-s autóúton egy családi egyterű húzódott a leállósávra, és miután megállt, nem sokkal később füstölni kezdett a jármű, majd lángra is kapott. A tűzesetet a Magyar Közút kamerái rögzítették.

A közutasok szerint jó volt látni ebben a szomorú helyzetben, hogy egy kamionos és több autós azonnal megállt, hogy megpróbáljanak segíteni, ráadásul a szalagkorláton túl indultak el a lángoló autó felé. A hatóságokat rögtön értesítették, a Katasztrófavédelem munkatársai viszont, bár rövid időn belül kiértek, már nem tudták megmenteni a járművet.

Az autó teljesen kiégett és még a burkolatban is több százezres kár keletkezett, így annak nyomainak eltüntetése, majd később a javítása is a szigetszentmiklósi közutasokra hárult.

Az autó a lángok martalékává vált, így a típusát is csak óvatosan lehet megtippelni (a roncs formája alapján): valószínűleg egy Volkswagen Sharanról vagy egy SEAT Alhambráról lehet(ett) szó.

A közutasok kamerái előtt égett porig egy autó az M0-son 1

A Magyar Közút azt tanácsolja, hogy hasonló helyzetben a fenti videón látottaknak megfelelően járjanak el a közlekedők. Megállás után húzódjanak le a leállósáv külső szélére, kapcsolják be a vészvillogót, és – láthatósági mellényben – menjenek át a szalagkorlát másik oldalára.