Olvasónktól, Danitól kaptuk az alábbi képeket, amelyeket néhány napja készített a budapesti Könyves Kálmán körúton. A füst és a tűzoltók gyűrűjében egy BMW-t láthatunk, egészen pontosan egy G20 330e típust.

Elektromos BMW gyulladt ki a Hungária körúton 1

Ez a BMW egy konnektorról tölthető hibrid, amely pont akkor kapott lángra, amikor épp töltőn volt. Állítólag a töltőcsatlakozó környékéről indultak a lángok.

Elektromos BMW gyulladt ki a Hungária körúton 2

Ideális körülmények között (tavaszi meleg, napsütés, szélcsend, egy utas) akár 66 kilométert is elmegy benzin nélkül egy ilyen 330e. A nyolcfokozatú ZF automata váltó köré épített villanymotor legnagyobb teljesítménye időszakosan 113 lóerő, maximális forgatónyomatéka 265 Nm. A hajtáslánc belső égésű eleme 184 lóerő, illetve 300 Nm leadására képes kétliteres, négyhengeres benzinmotor, a két erőforrás kombinált teljesítménye összesen 252 lóerő, és 420 Nm. Ezekhez jöhet még pluszba 41 lóerő Sport állásban az újdonságnak számító XtraBoost funkcióval.

Ez a funkció lemerült akkumulátorral is működőképes. Segítségével az autó 6,1 helyett 5,9 mp alatt éri el a 100 km/órát, a végsebesség 225 km/óráról 230-ra nőtt. Alaphelyzetben 110, külön erre szolgáló üzemmódban akár 140 km/órával haladhatunk tisztán elektromos üzemben.