Annak reményében, hogy gyorsan túlad nyolcadik generációs Honda Civicjén, meglehetősen nyomott, 550 fontos, átszámítva 250 ezer forintos áron hirdette meg az autószerelőként dolgozó Janis Drikis az Egyesült Királyságban. Többen is alkudni szerettek volna az autó árából, 400-450 fontos ajánlatokat téve, Charlie Murry viszont ennél kevesebbet, 250 fontot (110 ezer forint) kínált volna érte – írja a Mirror.

A 37 éves férfi azonban annyira zokon vette a megítélése szerint indokolatlanul alacsony ajánlatot, hogy úgy döntött, alaposan megleckézteti a potenciális vevőt.

Ezért nem is véleményezte az eredeti ár felét sem elérő összeget, hanem a készségesség látszatát fenntartva megadott neki egy címet. Ott azonban Murry nem az ezüst ferdehátút találta, hanem egy kórházat. Ekkor írt az eladónak, hogy a megadott címen nem találja a házat, erre azt válaszolta, hogy menjen be a kórházba.

Így is tett az 51 éves vevőjelölt, majd öt perccel rá a további teendőkről érdeklődött, arra azonban ő sem számított, amit erre reagálva kapott.

Azt mondtam neki, hogy kérjen egy időpontot, és vizsgáltassa ki magát, amiért ilyen hülye ajánlatot tett. Sajnálom őt, de jó leckét adtam neki, ő viszont rohadt se**fejnek nevezett

– idézi az északír férfit a bulvárlap.

Murry több mint két órányi út alatt 136 kilométert autózott azért, hogy megnézhesse az autót, ezért bosszús volt, amikor kiderült, hogy átverték. Úgy véli, nem ért annyit az autó, mint amennyit kértek érte, mivel érvényes forgalmija sem volt és a turbója is meghibásodott. Egyébként a fia ócskavas-kereskedését segítette volna ezzel a vétellel, mert normál körülmények között még 1000 fontot kellett volna az autóra költeni.

Hozzátette, abban az esetben érthető lett volna az eladó reakciója, ha egy 2000 fontot érő autóra ígér 250 fontot, de szerinte ebben az állapotban selejt volt a Honda.