Agresszív vezetők mindenütt akadnak, mindig van olyan, aki – akár sürgős, akár nem – szerint a többiek tötyögnek, míg ő gyorsan akar, és meggyőződése szerint tud is haladni.

Jó lenne sosem találkozni ilyen közlekedőkkel, de ez inkább csak vágyálom, így okosabb tanács, hogy egyszerűen engedjük el őket, hadd menjenek a dolgukra, a sors pedig majd kiosztja nekik, ami jár.

Ebben az esetben videó mutatja, mi lehet a vége a kihanénnemségnek: az alábbi, Szaúd-Arábiában lőtt fedélzeti kamerás felvételen egy Volkswagen Golf GTI sofőrjének volt túl sürgős, végül a betonfal adta a másikat.

A Rijád környéki, építkezések miatt szűkített, betontömbökkel szegélyezett úton a golfos 90-hez közelítő tempónál nyomul, túródik, villog, majd miután a felvételt készítő, immár 100-as tempóval „menekülő” autós el tud húzódni az útjából, a VW-s még jobban rákapcsol, hogy aztán egy viszonylag enyhe jobbkanyarban a poros-homokos aszfalton tapadást veszítve a barikádnak csapódjon. A közkedvelt internetes kifejezéssel élve „instant karma”.

Jó kérdés, hogyan értékeljük a kamerás autós reakcióját. Egyrészt érthető a káröröm, másrészt azért ő maga is további balesetveszélyt okozott azzal, hogy a roncs mellett megállva az utat teljes szélességében járhatatlanná tette…