Múlt szombat délután, az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvénynél egy kisteherautó a középső sávban lelassult, láthatóan műszaki problémával küzdött. A jármű több száz méteren haladt a középső sávban, nem húzódott le, így viszont a lehető legrosszabb helyen állt meg.

Sokan ki tudták kerülni egyik vagy másik oldalról, egy autós viszont későn vette észre, és telibe találta a szinte álló járművet. A becsapódás erejétől a kisteherautó végül a külső sávban állt meg. A balesetben ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek. Előbbiekhez mentőhelikopter is érkezett.

A Magyar Közút a balesetre reagálva azt kéri, hogy ha bármilyen műszaki hibával küzdenétek egy gyorsforgalmi úton, próbáljatok meg minél hamarabb lehúzódni, és minden lehetséges módon jelezni a problémát a többi autósnak. Az is fontos, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessetek, figyeljétek az utat, a forgalmat.

A felvételeken is jól látszik, mennyire fontos, hogy ha egy autópályán lelassul vagy megáll a forgalom, akkor alakítsatok ki azonnal biztonsági sávot, ahol a mentők, rendőrök, tűzoltók is gyorsan eljuthatnak a bajbajutottakhoz.