Rengeteg Ferrari-másolat rója a világ útjait, és a poénos minőségű darabok mellett akadnak egész szép példányok is. Ez a Ferrari F50 valahol félúton található a vicces és az elfogadható között. Ha messziről nézzük, egész jók az arányai, viszont az eredeti fotója mellett már látszik, hogy mennyire nehéz lemásolni egy F50-es stílusát.

Arról nem is beszélve, hogy a fenséges hangon üvöltő Forma-1-es származású V12-es helyett ebben egy 2,8 literes V6-os dolgozik, automata váltóval társítva. 

Ára 20 ezer dollár, vagyis 6,7 millió forint, ami Ferrari-szinten aprópénz, de ennyiért tisztességes, nagy teljesítményű sportkupékat is lehet kapni, csak az ágaskodó lovacska nélkül.

Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 1

A Pontiac Fiero alapjaira épült másolat

Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 2

Az eredeti olasz verzió

Miért nem érdemes másolni? A technika miatt: a Ferrari F50 hátsó tengelye előtt tényleg a Forma-1 számára fejlesztett motor dolgozott, természetesen némileg az utcai használathoz igazítva. A Tipo F130 B jelű, 65 fokos hengerszögű V12-es 4698,50 köbcentis és 8000-as fordulaton adja le 520 lóerejét, nyomatékból 471 Nm áll rendelkezésre 6500-tól.

Egyetlen lóerőnek mindössze 2,69 kilogrammot kell cipelnie.

A nikasilbevonatos blokkba kovácsolt alumínium Mahle dugattyúk kerültek, továbbá száraz karteres, így a leggyorsabb kanyarokban sem marad kenés nélkül a motor. A mérések szerint 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 325 km/óra a végsebessége.

Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 3Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 4Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 5Megérte melózni ezzel a Ferrari-másolattal? 6