A csónakázásnak jellemzően az a rendje, hogy aki szeretne, elmegy egy csónakkölcsönzőbe, a tehetősebbek pedig saját hajóval érkeznek a kikötőbe. A leleményesebbek viszont autóval mennek, és azzal is szállnak vízre, ahogy az alábbi képsorokon látható youtuber is tette, aki hetedik generációs Ford Fiestáját alakította át úgy, hogy a szárazföldi és vízi körülmények között megállja a helyét – vette észre a Motor1.com.

Az Egyesült Királyságban, egy apa-fia karanténprojekt keretében megvalósult átalakítással együtt legális maradt ráadásul a Fiesta, melynek felső része származik az eredeti modellből, míg az alját egy valódi kétéltű autótól, a Dutton Reeftől kölcsönözte. A kerekek szintén gyári Ford-felnik.

Egy ekkora volumenű munkánál nem maradhattak el a kompromisszumok sem, így például a motor a hátsó ülések mögé került, a kipufogót pedig az eddiginél magasabban helyezték el. Meghosszabbították a tengelytávot, hogy megfeleljen a középmotoros kritériumoknak, míg a tetőt úgy, ahogy van, levágták, hogy minél élvezetesebb legyen a szabadtéri hajókázás.

Pedállal vezérelhető a gyorsulás, az irányt a valódi kormánykerékkel lehet befolyásolni. „Rovására” ugyanakkor fel lehet hozni, hogy meglehetősen alacsony sebességre képes: számszerűsítve 7 csomó, átszámítva 13 km/óra a maximum, amivel még egy kisebb motorcsónak szintjét sem üti meg. Kevés Fiesta mondhatja el magáról viszont, hogy szárazon és vízen is üzemképes.

Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 1
Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 2

Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány

Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány

Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 7
Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 8
Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 9
Vízen is boldogul ez a Ford, egészen szürreális a látvány 10
Fotó megosztása:

A közelmúltban nem ez volt az első kétéltű autó, amiről cikkeztünk a Vezessen – az Egyesült Államok egykori elnöke is a műfaj nagy rajongója volt: