Az Országos Meteorológiai Szolgálat a napokban azt írta, pénteken napközben a Tiszántúlon zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket jégdara, intenzív csapadék és átmeneti szélerősödés is kísérhet. Ez mind beigazolódott Debrecenben és környékén, ugyanis masszív jégeső zúdult a városra.

Olvasónk az alábbi felvételt küldte az egyik debreceni benzinkút mellől.

a videó a hirdetés után indul

Reméljük, nem esett nagy kár a debreceni autókban, de ha igen, akkor meg kell említeni, hogy több technika létezik a jég okozta horpadások javítására, de főleg kettőt használ a szakma. A finom kezet és éles szemet kívánó munkát leegyszerűsítve röviden a lényeg: a nehezebben elérhető kasztnielemek mélyedéseit ragasztás után súlykalapáccsal húzzák ki, míg a simább felületek esetén a tetőkárpit vagy a motorháztető szigetelésének leszedése után kinyomatják az apró horpadásokat.

Idősebb, olcsó használt autókkal azonban nem érdemes javítóhoz fordulni, ha 20-25 ezerért kapható hozzá másik elem. Mondjuk egy VW Passat motorháztetejének plusz tetőlemezének átlagos javítási ára nagyban függ a horpadások számától és mélységétől, de átlagosan 100 ezer forint körül van a kettő együtt. A javítási árak 30 százalékkal az elemcserével és fényezéssel járó javítások árai alatt vannak, és mivel itt nincs fényezés, a jármű értékvesztésével sem kell számolni – mondja a szakértő.