Khalifa bin Hamad, aki az Instagram-oldalán csak lazán KFK néven fut, nem született rossz családba. A katari királyi família tagjaként már 30 évesen 80-90 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, és mint minden fiatal olajsejk, ő is hódol a ritka hipersportkocsik gyűjtésének. 

A nyarakat a kellemes klímával rendelkező és pezsgő életet garantáló Londonban (is) tölti, ahova már elküldte az idei szezonra kiválasztott három autóját. Idén a Bugatti Divóra, a Lamborghini Sian FKP37-re és a Ferrari Monza SP2-re esett a választás.

A Bugatti Divo motorja szintén 8 literes, W16-os, melyet négy turbó lélegeztet. 1500 lóerős teljesítménye mellé 1600 Nm nyomatéka van. Álló helyzetből 100-as tempóra 2,5 másodperc alatt gyorsul. 5 millió dollárba, tehát közel 1,6 milliárd forintba kerül a leginkább pályaversenyzésre kihegyezett gép, amivel azért London belvárosában is el lehet rötyögni. 

Őrület, milyen autókat küldött előre Londonba a katari uralkodó 1

 

A Ferrari Monza SP2 szinte olcsónak tűnik a Bugattival szemben, több mint 800 lóerős és 600 milliót ér, pedig még teteje sincs, így ezt majd csak a verőfényes napokon fogja elővenni. Teljesítményét ennek sem lehet kihasználni a macskaköves utcákon, 2,9 másodperc alatt gyorsul a Monza 100 km/órára, további öt másodperc után pedig már 200-zal száguld. A végsebessége meghaladja a 300 km/órát.

Őrület, milyen autókat küldött előre Londonba a katari uralkodó 2

Ferrari Monza SP2

 
Őrület, milyen autókat küldött előre Londonba a katari uralkodó 3

Lamborghini Sián

Van miből válogatnia, 2016-ban például a Ferrari LaFerrarit, a McLaren P1-et, a Porsche 918 Spydert és egy egyedi kiadású Bugatti Veyront vitt el Londonba.