A Mercedes-Benz púnei üzemében a C-osztály, a CLA, a GLA, a GLE, a GLS, a nyújtott tengelytávú E-osztály, az S-osztály, valamint a Maybach S 560 modelljeinek gyártása folyik az indiai piac számára, ám a múlt héten rendkívüli okból állt le a termelés.

A koronavírus-járvány, a félvezető- és most már egyéb alkatrészek hiánya világszerte döcögőssé teszi az autógyártást, mások mellett a stuttgarti márka üzemeiben is, de arra azért ritkán van példa, hogy vadállat miatt kelljen felfüggeszteni a termelést.

Nagymacska miatt állt le a Mercedes-gyártás 1

1997 óta üzemel Mercedes-Benz púnei gyára (Forrás: Mercedes-benz.co.in)

Púnében viszont pontosan ez történt, ugyanis jó egy hete egy leopárd keveredett be az üzembe, érthetően a frászt hozva a dolgozókra.

A helyi állatvédő szervezet, a Wildlife SOS munkatársai gyorsan a helyszínre érkeztek, majd munkatársaik, dr. Nikhil Bangar és dr. Shubham Patil nagyjából négyórás akció keretében sikeresen kábították el és  fogták be a nagyjából hároméves hímet.

Ugyan a gyár dolgozói és maga a nagymacska is alaposan megijedt, a Wildlife SOS beszámolója szerint sem az emberek, sem a macska nem sérült meg. A leopárdot megfigyelésre a szervezet központjába szállították, de azóta már vissza is engedték a vadonba.

A gyártás hat órán keresztül szünetelt az üzemben.

A vadállatok – beleértve a ragadozókat is – többsége alapvetően tart az emberektől, az emberi tevékenységektől, így ritka az ilyesmi, de a púnei Mercedes-gyár környékén a leopárdok sűrűsége a világon az egyik legmagasabb, az erdőirtás miatt azonban egyre szűkül az életterük, ami aztán ilyen és ehhez hasonló szokatlan, elkeseredett kalandokra sarkallhatja a nagymacskákat.