A napokban a Vezess is felfigyelt egy fedélzeti kamerás felvételre, amin az látható, ahogyan az Egyesült Államokon keresztülsöprő tornádó felborított egy piros Chevrolet-t is, de a sofőr úgy folytatta az útját, mintha semmi sem történt volna. A Texasban készült, ijesztő felvétel itt tekinthető meg:

Azóta kiderült, hogy a volánnál a 16 éves Riley Leon ült, és épp hazafelé tartott egy állásinterjúról, amikor a 10 perces úton váratlanul bekövetkezett a baj. „A videót látva olyan, mintha én lennék, és nem is lehettem volna itt. Köszönöm Istennek, hogy mégis itt vagyok” – kommentálta a képsorokat.

Jócskán összetört a 2004-es évjáratú Silverado oldala, emellett az ablakai is betörtek. Leon bal karja könnyen sérült a balesetben, őt egy éppen arra járó, szabadnapos sürgősségi orvos látta el. A történtek után a fiatal srác megígérte, legközelebb óvatosabb lesz rossz idő esetén.

Új autót ajándékozott a gyártó annak a fiatal sofőrnek, akit felborított a texasi tornádó 2

2022 Chevrolet Silverado LT

Az esetről készült videó futótűzként terjedt el az interneten, amit látva a Chevrolet az egyik helyi kereskedéssel összefogva úgy döntött, egy vadonatúj Silverado LT All Star Editiont ajándékoz a családnak. Az előzőhöz hasonlóan cseresznyepiros autót március 26-án, szombaton át is vehették Leonék.

Az amerikai gyártó emellett 50 ezer dollárt (kb. 17 millió forintot) adományoz az ottani Vöröskereszt katasztrófaelhárítási alapjának.